E fa'afefea ona fa'afuaina se fa'aogaina ole eletise ole la mo le fale

O le fa'afaigaluegaina o tupe i le la o se fofo atamai mo e ona fale i se taimi umi, aemaise lava i lalo o siosiomaga o lo'o i ai nei e tutupu fa'alavelave malosi i le tele o nofoaga.O le la panel e mafai ona galue i le sili atu i le 30 tausaga, faʻapea foʻi ma maa lithium ua faʻateleina le ola ao faʻalauteleina le tekonolosi.

O lo'o i lalo la'asaga fa'avae e te mana'omia e fa'ataunu'uina i le lapopoa o se fa'aola lelei mo lou fale.

 

Laasaga 1: Su'esu'e le aofa'i o le malosi o lou fale

E tatau ona e iloa le aofa'i o le malosi o lo'o fa'aogaina e au masini fale.Ole fua lea ile iunite ole kilowatt/itula ile aso po'o le masina.Seʻi tatou fai atu, o le aofaʻi o meafaigaluega i totonu o lou fale e faʻaaogaina le 1000 watts o le mana ma faʻaogaina 10 itula i le aso:

1000w * 10h = 10kwh i le aso.

E mafai ona maua le malosi fa'atatau o mea faigaluega ta'itasi ile tusi lesona po'o latou upegatafa'ilagi.Ina ia sa'o, e mafai ona e fesili i tagata tomai faapitoa e fua i latou i meafaigaluega sa'o faapolofesa e pei o le mita.

O le ai ai se paoa mai lau inverter, po'o le faiga o lo'o i luga o se tulaga tu'u.Fa'aopoopo le 5% - 10% le fa'aogaina o le eletise e tusa ai ma lau paketi.Ole mea lea ole a fa'atauaina pe a e fuaina au maa.E taua tele le fa'atauina o se inverter lelei.(Saili atili e uiga i a matou inverters faʻataʻitaʻiina)

 

 

Laasaga 2: Iloiloga Nofoaga

Ole taimi nei e mana'omia lou iai o se manatu lautele e uiga i le tele o le malosi o le la e mafai ona e maua i aso ta'itasi i le averesi, ina ia e iloa le tele o paneta sola e te mana'omia e fa'apipi'i e fa'afetaui ai lou mana'oga malosi i aso ta'itasi.

O fa'amatalaga o le malosi o le la e mafai ona aoina mai le Sun Hour Map o lou atunu'u.O fa'afanua puna'oa fa'avevela o le la e mafai ona maua ile https://globalsolaratlas.info/map?c=-10.660608,-4.042969,2

Ia, tatou aveTamasekoSuriae fai ma faataitaiga.

Sei o tatou faaaogaina le 4 itula averesi o le la mo la tatou faataitaiga a o tatou faitau mai le faafanua.

Ua mamanuina panels o le la e faʻapipiʻi i le la atoa.O le paolo o le a aafia ai le faatinoga.E oo lava i le paolo o se vaega i luga o le tasi laulau o le ai ai se aafiaga tele.Asia'i le nofoaga ina ia mautinoa o le a fa'aalia lau la'au i le la atoa i itula pito i luga ole la.Ia manatua o le a suia le mata o le la i le tausaga atoa.

E iai foʻi isi manatu e manaʻomia ona e manatua.E mafai ona tatou talanoa e uiga ia i latou i le faagasologa atoa.

 

 

Laasaga 3: Fa'atatau le Tele o le Faletupe o Ma'a

I le taimi nei o loʻo i ai a matou faʻamatalaga faʻavae e faʻaputu ai le faʻasologa o maa.A uma le tele o le faletupe o le maa, e mafai ona tatou fuafuaina pe fia paneta sola e manaʻomia e teu ai.

Muamua, matou te siakiina le lelei o le la inverters.E masani lava o le inverters e sau ma fausia-i totonu MPPT pule pule ma sili atu i le 98% lelei.(Siaki a matou mea faʻaliliuina o le la).

Ae e talafeagai lava le mafaufau i le 5% le aoga o taui pe a tatou faia le sizing.

I la matou faʻataʻitaʻiga o le 10KWh / aso faʻavae i luga o maa lithium,

10 KWh x 1.05 lelei taui = 10.5 KWh

O le aofa'i lea o le malosi e maua mai i le ma'a e fa'agasolo ai le uta i le inverter.

Ona o le vevela galue lelei o le maa lithium e bwtween 0i le 0~40, e ui lava o lona vevela galue o loʻo i le va o le -20~60.

E leiloa le malosi o ma'a a'o alu ifo le tau ma e mafai ona tatou fa'aogaina le siata o lo'o i lalo e fa'ateleina ai le malosi o le maa, e fa'atatau i le vevela o le maa fa'amoemoeina:

Mo la matou faʻataʻitaʻiga, matou te faʻaopoopoina se faʻateleina 1.59 i la matou faletupe maa e totogi ai le vevela o le maa o le 20°F i le taumalulu:

10.5KWhx 1.59 = 16.7KWh

O le isi manatu e faapea, pe a faʻapipiʻi ma faʻamalo maa, o loʻo i ai le malosi o le malosi, ma e faʻalautele le umi o le ola o maʻa, e le faʻamalosia le faʻamalo atoa o maʻa.(E masani ona matou tausia le DOD maualuga atu i le 80% (DOD = loloto o le lafoaia).

O lea matou te maua ai le maualalo o le malosi e teu ai le malosi: 16.7KWh * 1.2 = 20KWh

E mo le aso e tasi o le tuto'atasi, o lea e tatau ai ona tatou fa'ateleina i le aofa'i o aso o le tuto'atasi mana'omia.Mo le 2 aso o le tutoʻatasi, o le a:

20Kwh x 2 aso = 40KWh o le teuina o le malosi

Ina ia faaliliu watt-itula i itula amp, vaevae i le voluma maa a le masini.I la matou faʻataʻitaʻiga:

40Kwh ÷ 24v = 1667Ah 24V faletupe maa

40Kwh ÷ 48v = 833 Ah 48V faletupe maa

 

Pe a fuaina se faletupe o le maa, mafaufau i taimi uma i le loloto o le lafoaia, po o le a le tele o le malosi e alu ese mai le maa.O le fuaina o le ma'a lead acid mo le maualuga e 50% le loloto o le fa'amama o le a fa'alautele ai le ola ole ma'a.O maa Lithium e le afaina i le loloto o le lafoaia, ma e masani lava ona taulimaina le loloto o le lafoaia e aunoa ma le afaina tele o le ola o le maa.

Aofa'i mana'omia la'ititi la'ititi gafatia maa: 2.52 kilowatt itula

Manatua o le aofaʻi laʻititi lea o le malosi o le maa e manaʻomia, ma o le faʻateleina o le tele o le maa e mafai ai ona faʻatuatuaina le faiga, aemaise lava i nofoaga e faʻafefe i le faʻalauteleina o le tau.

 

 

Laasaga 4: Fa'ata'ita'i pe fia le tele o paneta sola e te mana'omia

O lea la ua matou fuafuaina le malosi o le maa, e mafai ona matou fuaina le faiga o le tau.E masani lava matou te fa'aogaina panels o le la, ae o le tu'ufa'atasiga o le matagi ma le la e ono talafeagai mo nofoaga e lelei le savili, po'o faiga e mana'omia ai le tuto'atasi.E mana'omia e le faiga o le fa'atonuina ia lava le maua e sui uma ai le malosi na toso mai i fafo o le ma'a a'o fa'amauina mea uma ua gau.

I la matou faʻataʻitaʻiga, e faʻavae i luga o le 4 la itula ma le 40 Wh i le aso manaʻomia malosi:

40KWh / 4 itula = 10 Kilo Watts Solar Panel Laisene

Ae ui i lea, tatou te manaʻomia isi gau i lo tatou lalolagi moni e mafua mai i le le atoatoa, e pei o le pa'ū o le voltage, lea e masani ona faʻatatau i le 10%:

10Kw÷0.9 = 11.1 KW la'ititi la'ititi mo le fa'asologa o PV

Manatua o le lapopoa aupito maualalo lea mo le PV array.O le tele o fa'asologa o le a sili atu ona fa'atuatuaina le faiga, ae maise lava pe a leai se isi puna fa'asao o le malosi, e pei o se afi afi, e maua.

O nei fa'atusatusaga o lo'o fa'apea fo'i o le a maua le la sa'o mai le 8 AM i le 4 PM i vaitau uma.Afai e paolo uma po'o se vaega o le la i le ao, e mana'omia ona fai se fetu'una'iga i le lapopoa o le PV.

O le isi manatu e mana'omia ona fa'atatau: o ma'a ta'ita'i-acid e mana'omia ona fa'atumu atoa i taimi uma.Latou te manaʻomia se laʻititi o le 10 amps o le tau o loʻo iai i le 100 amp itula o le malosi o le maa mo le ola lelei o le maa.Afai e le toe fa'aola fa'atasi ma'a ta'ita'i-acid, e ono fa'aletonu, e masani lava ile tausaga muamua ole fa'agaioiga.

O le maualuga o le totogi o lo'o iai nei mo ma'a ta'ita'i e masani lava e tusa ma le 20 amps i le 100 Ah (C/5 tau o le tau, po'o le malosi o le maa i amp itula e vaevaeina i le 5) ma o se mea i le va o lenei laina e lelei (10-20 amps o le tau o lo'o i ai i le 100ah. ).

Va'ai ile fa'amatalaga o le maa ma le tusi fa'aoga e fa'amaonia ai ta'iala aupito maualalo ma le maualuga o le tauina.O le le ausia o nei ta'iala o le a masani ona fa'aleaogaina lau saisai o le maa ma e ono fa'aletonu vave le maa.

Faatasi ai ma nei faʻamatalaga uma, o le ae mauaina se lisi o faʻatulagaga mulimuli.

Solar panel: Watt11.1KW20 pcs o 550w panels sola

25 pcs o 450w solar panels

Ma'a40KWh

1700AH @ 24V

900AH @ 48V

 

Ae mo le inverter, e filifilia e faʻatatau i le aofaʻi o le malosi o uta e te manaʻomia e tamoe ai.I lenei tulaga, 1000w mea faigaluega fale, o le 1.5kw solar inverter o le a lava, ae i le olaga moni, e manaʻomia e tagata ona faʻagaoioia le tele o uta i le taimi e tasi mo taimi eseese i aso uma, e fautuaina e faʻatau le 3.5kw poʻo le 5.5kw sola. fa'afoliga.

 

O lenei faʻamatalaga ua faʻamoemoe e avea o se taʻiala lautele ma e tele mea e mafai ona aʻafia ai le tele o le faiga.

 

Afai o meafaigaluega e taua tele ma i se nofoaga mamao, e aoga le teu faʻafaigaluega i se faiga tele aua o le tau o le tausiga e mafai ona vave sili atu nai lo le tau o nai faʻaopoopoga solar panels poʻo maa.I le isi itu, mo nisi faʻaoga, atonu e mafai ona e amata laʻititi ma faʻalautele mulimuli ane e faʻatatau i le faʻatinoga.Ole tele ole faiga ole a fa'amauina ile fa'aogaina ole malosi, ole nofoaga ole nofoaga ma fa'amoemoega mo fa'atinoga e fa'atatau i aso ole tuto'atasi.

 

Afai e te manaʻomia se fesoasoani i lenei faiga, lagona le saoloto e faʻafesoʻotaʻi i matou ma e mafai ona matou mamanuina se faiga mo ou manaʻoga e faʻatatau i le nofoaga ma manaʻoga manaʻomia.

 

 


Taimi meli: Ian-10-2022